Stół ekspozycyjny z własnym chłodzeniem

Zalety:

  • adaptacja obecnie używanych stołów na dziale rybnym
  • chłodzenie blatu odbywa się na całej powierzchni ekspozycyjnej stołu
  • bardzo duża odporność płyty chłodzącej na uszkodzenia mechaniczne związane z jego użytkowaniem
  • małe zużycie energii ze względu na duży zasobnik chłodu
  • możliwość dowolnego zestawienia stołów ekspozycyjnych
  • duża wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne stołu i obudów
  • chłodzenie nie zmniejsza powierzchni ekspozycyjnej stołu
  • ekologiczny czynnik R404a
  • zabezpieczenia układu chłodniczego po stronie niskiego i wysokiego ciśnienia
  • zabezpieczenia termiczne silników
  • wykonanie remontu (czyszczenie, prostowanie, wymiana kółek)
  • płynna regulacja temperatury w zakresie od -10 do +10 °C

Budowa:

  • stół wykonany w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, wyposażony w agregat chłodniczy
  • w stole zamontowane koła obrotowe o podwyższonej wytrzymałości wraz z hamulcami
  • konstrukcja stołu wzmocniona poprzez profile, na których znajduje się sprężarka wraz ze skraplaczem i automatyką sterująco-zabezpieczającą
  • po stronie sprzedawcy, poniżej blatu znajduje się sterownik – termostat służący do odczytu temperatury płyty chłodzącej
  • od strony klienta zamontowana została przezroczysta osłona o bardzo dużej wytrzymałości na zginanie

Dane techniczne:

  • waga – 240kg
  • wymiary – 2000 x 1000 x 1200mm (długość x szerokość x max wysokość)
  • zasilanie – 380V
  • max pobór mocy – 1,5kW
  • Czynnik chłodzący – R404a

Przy stołach z chłodzonym blatem mogą być stosowane oryginalne opakowania na ryby, jak również tacki – formatki ze stali nierdzewnej, które pozwalają uzyskać niższą temperaturę produktu.
Adaptacja obejmuje stoły na świeże ryby, sałatki i ryby wędzone.